Onze Behandelingen

U kan bij ons terecht voor een uitgebreid gamma aan tandheelkundige behandelingen:

Controle & Preventie
Tandvullingen
Endodontie
Uitneembare prothese
Kroon- en brugwerk
Prothese / kroon- en brugwerk op implantaten
Esthetische tandheelkunde/ Bleken (Bleaching)
Kindertandheelkunde

Mocht u specifieke vragen en wensen hebben, horen we dat graag bij een eerste consultatie. Breng op de eerste consultatie steeds uw identiteitskaart mee.

U kan in onze praktijk betalen met bancontact, payconiq of cash. Wij aanvaarden geen kredietkaarten.

Controle & Preventie

Om tijdig problemen te ontdekken is het belangrijk om (half)jaarlijks op controle te komen. Door een regelmatige controle van de tanden, eventueel aangevuld met radiografiën, kunnen tandpijn en onverwacht hoge kosten vaak vermeden worden. Regelmatige tandsteenreiniging kan tandvleesonstekingen in de toekomst ook voorkomen. Bovendien zal de mutualiteit meer terugbetaling voorzien als u minstens jaarlijks op controle komt.Een tweede belangrijke element bij preventie is de dagelijkse mondhygiëne. Het is noodzakelijk dat er 2x per dag gepoetst wordt gedurende 2 minuten over alle tandvlakken en het tandvlees.

Tandvullingen

Wanneer er vaker etensresten blijven zitten kan erdoor de aanwezigheid van mondbacteriën tandbederf ontstaan, zeker indien ervaker suikerrijke voeding wordt gegeten. Na verwijderen van het tandbederf kaneen vulling geplaatst worden om de tand te beschermenNaast suikerrijke voeding, kan ook zure voeding tandproblemen geven. Zure dranken, zoals frisdrank en fruitsap, en zure voeding, zoals citrusvruchten, kunnen het glazuur aantasten en afslijten. Vaak zal dit gevoelige tanden tot gevolg hebben, eventueel moet dan overgeschakeld worden op een tandpasta voor gevoelige tanden. In sommige gevallen zal ook bij deze tandschade een vulling aangewezen zijn.

Endodontie

Indien tandbederf niet tijdig behandeld wordt kan ook de tandzenuw beschadigd raken. In dat geval wordt de tandzenuw verwijderd en wordt de ruimte opgevuld om nieuwe ontstekingen te vermijden.

Uitneembare prothese

Indien er meerdere of alle tanden ontbreken kan geopteerd worden om een uitneembare prothese te maken om de kauwfunctie en esthetiek terug te verbeteren. Dit kan een plaat zijn met een kunststofbasis of met een metalen basis.

Kroon-en brugwerk

Bij ernstige tandschade kan het nodig zijn om de tand te versterken door een kroon te plaatsen. Om een ontbrekende tand te vervangen kan daarnaast ook geopteerd worden een zirconium brug in de mond te plaatsen

Prothese/kroon-en brugwerk op implantaten

Als er 1 of meerdere tanden ontbreken kan gekozen worden voor een tandvervanging met implantaten. Na het opstellen van een behandelplan kan een implantoloog 1 of meerdere implantaten plaatsen. Na een genezingsperiode waarbij het implantaat de tijd krijgt om zich te verankeren kan de tandarts een kroon/een brug/een uitneembare prothese maken die vastgeschroefd wordt op de implantaten.

Esthetische tandheelkunde

Bij het ouder worden en onder invloed van bepaalde gewoontes kunnen tanden verkleuren. In dat geval kan bleaching soms een uitkomst zijn. In de praktijk wordt gewerkt met een systeem van homebleaching, een geïndividualiseerd pakket wordt voorbereid met instructies zodat je thuis aan de slag kan. In die periode kom je ook wekelijks in de praktijk om de vordering op de volgen. Bij andere esthetische problemen zal de tandarts eerst controle met RX’en uitvoeren een behandelvoorstel op maat maken.

Kindertandheelkunde

Bij kinderen is een 6-maandelijkse controle aangewezen vanaf 3 jaar. Op die manier kunnen poetsgewoonten tijdig bijgestuurd worden en kan tandbederf en/of functionele problemen snel verholpen worden. Vanaf er tandjes in de mond aanwezig zijn tot zeker 6 jaar is het wel aangewezen dat de ouders de tanden van de kinderen nog ‘napoetsen’.